Κιμάς χοιρινός

Περιγραφή Προϊόντος
Ο χοιρινός κιμάς προτιμάται γιατί είναι πιο οικονομικός από το μοσχαρίσιο. Έχει χαρακτηριστική μυρωδιά και κάπως στυφή γεύση. Προέρχεται από ψαχνό χοίρου 8 -10 μηνών, κυρίως μπούτι. Είναι αρκετά λιπαρό κρέας και αυτό το καθιστά κατάλληλο για μαγείρεμα. Είναι ιδανικός για σεφταλιές, κεφτέδες, μπιφτέκια.Επιπλέον, γίνεται γέµιση σε πίτες ή λαχανοντολµάδες. Επιπλέον χρησιμοποείται και για σάλτσες, για ρύζι ή πουρέ, όχι όµως τόσο για µακαρόνια.