Χοιρινό Ρολό Γεμιστό
  • 40’ λεπτά
  • 5 μερίδες
Υλικά:
  • 1.400/1.500 γρ χοιρινό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3-4 μπαστουνάκια γραβιέρα
  • 4 φέτες καπνιστό τυρί
  • 5 φέτες μπέϊκον
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1 μεγάλο καρότο κoμμένο σε καρέ
Εκτέλεση:
Αρχικά όταν θα αγοράσουμε το χοιρινό θα ζητήσουμε από τον υπάλληλο να μας <<ανοίξει>> το χοιρινό έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για να το τυλίξουμε σε ρολό. Ξεκινάμε, τοποθετώντας το κρέας πάνω σε μια λαδόκολλα. Με ένα πινέλο, το αλείφουμε πρώτα με το λάδι, μετά με την μουστάρδα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, και το πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Επαναλβάνουμε τη διαδικασία και για την άλλη πλευρά, δηλαδή πάνω και κάτω. Ύστερα, ξεκινάμε την παρασκευή της γέμισης. Στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες από το καπνιστό τυρί και ακριβώς από πάνω, τις φέτες του μπέικον. Στη μια άκρη, εκεί δηλαδή από όπου θα αρχίσουμε να διπλώνουμε, τοποθετούμε τη γραβιέρα. Τέλος προσθέτουμε στη μέση τα κομμένα λαχανικά. Διπλώνουμε προσεκτικά προς τα μέσα τα 2 άκρα σφικτά, κρατώντας το κρέας καλά. Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και έπειτα το δένουμε καλά με τον σπάγκο. Το τοποθετούμε σε γάστρα, και όχι σε ταψί, για να μη χαθούν κατά το ψήσιμο τα υγρά και μας στεγνώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην γάστρα περίπου 2/3 κούπας νερό και την σκεπάζουμε με το καπάκι της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1,5 ώρα περίπου. Στη συνέχεια βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και αφαιρούμε τον σπάγκο και τη λαδόκολλα. Ξαναβάζουμε το ρολό στον φούρνο, για να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να ψηθεί 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρεται ζεστό, αλλά άνετα τρώγεται και κρύο.
Εμείς σας προτείνουμε να το ετοιμάσετε με σώς φέτας: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την φέτα μαζί με λίγη από την κρέμα γάλακτος, το πολτοποιημένο σκόρδο, τον άνηθο, την πάπρικα και το πιπέρι και τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
Share
Περισσότερες Συνταγές