Σπαγγέτι Μπολονέζ
  • 40’ λεπτά
  • 5 μερίδες
Υλικά:
  • 750 γρ Μοσχαρίσιος ή χοιρινός κιμάς
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μπαχαρικά
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ύστερα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα μαζί με τον κιμά και τον ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να πάρει γεύση. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια βάζουμε νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά. Προσθέτουμε περισσότερο νερό σε περίπτωση που πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και τα ζυμαρικά.
Ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας και αν προτιμάτε την αυθεντική ιταλική γαστρονομία -τα αφήνουμε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και μετά τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, αφού προσθέσουμε το βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και παρμεζάνα.
Share
Περισσότερες Συνταγές